Sonuçlar 1 to 2 of 2

Konu: Balik Corbasi

  1. #1

    Default Balik Corbasi

    Sure: 40 dk.
    Kac kisilik: 6

    Malzemeler:

    1 Adet palamut
    1 Adet havuç
    2 Adet patates
    1 Adet soğan
    2 Adet defne yapağı
    Birkaç dal maydanoz
    5-6 Su bardağı su
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    2 Çorba kaşığı un
    1 Adet yumurta
    1 Adet limon
    1 Kahve fincanı elma sirkesi
    Tuz



    Hazirlanisi:

    Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
    Sebzelerin kabuğunu soyun.(havuç,patates, soğan)
    Tencereye akatarın.
    Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin.
    Üzerlerini kapatacak şekilde su ekleyin.
    Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin.
    Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın.
    Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın.
    Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
    Tencerede tereyağıyla unu kavurun.
    Sebze suyunu ekleyin.
    Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin.
    Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın.
    Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.

  2. #2

    Default

    ilk defa duydum honk denemek lazim
    tesekkurler

Similar Threads

  1. bi süRü baLIk, hepsi bakıyoR aLık aLık :)(:
    By Matrak in forum Fotoğrafcılık
    CEvaplar: 3
    Son Mesaj: 10-03-09, 00:23
  2. Burada balik tutmanin tadi bambaşkadir herhalde
    By Matrak in forum Fotoğrafcılık
    CEvaplar: 8
    Son Mesaj: 20-01-09, 00:15
  3. Koy Corbasi
    By CiiqOlatAa in forum Çorbalar
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 07-12-07, 15:53
  4. Kis Corbasi II
    By CiiqOlatAa in forum Çorbalar
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 29-11-07, 18:12
  5. Kis Corbasi I
    By CiiqOlatAa in forum Çorbalar
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 29-11-07, 18:10

Tags for this Thread

Bookmarks

Gönderme izinleri

  • Yeni Konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız.
  • Eklenti gönderemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleme izniniz yok.
  •