Sure: 30 dk.
Kac kisilik: 4

Malzemeler:

1 Su bardağı bezelye
1 Çorba kaşığı un
1.5 Çorba kaşığı margarin
4 Su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber



Hazirlanisi:

1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın.
Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin.
Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın.
Et suyunu ekleyerek kaynatın.
İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin.
Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.