Sure: 30 dk.
Kac kisilik: 4


Malzemeler:

2 adet Kabak
3 çorba kaşığı un
Yarım Çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
750 ml. süt
2.5 su bardağı su
Yarım demet dere otu
biraz kırmızı biber



Hazirlanisi:
  • Unu ayçiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim.
  • Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Kavrulmuş un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktır.Karıştırdıkça düzelecektir.
  • Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Dereotunu son anda ekleyin.
  • Çorbayı ocaktan indirdiğimizde üzerine bir kaşık yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökelim.