Sonuçlar 1 to 2 of 2

Konu: Akasya pilavi

  1. #1

    Default Akasya pilavi

    Sure: 40 dk.
    Kac kisilik: 6


    Malzemeler:

    3 Su bardağı pirinç
    2 Çorba kaşığı margarin
    5 Adet arpacık soğan
    250 gr kuzu eti
    1 Adet havuç
    1 Su bardağı haşlanmış bezelye
    1 Adet domates
    Yarım demet dereotu
    Yeterince et suyu
    Tuz


    Hazirlanisi:

    Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
    Margarini tencereye alın.
    Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
    Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
    Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
    Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
    Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
    Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
    Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
    Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
    Tuzunu ayarlayın.
    Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
    Kaynayınca pirinci içine atın.
    Suyunu çekene dek pişirin.
    Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.

  2. #2

    Default

    tavsiye ederim cok lezzetli oluyor

Similar Threads

  1. Arpa sehriyeli pirinc pilavi
    By CiiqOlatAa in forum Makarnalar-Pilavlar
    CEvaplar: 3
    Son Mesaj: 14-06-08, 00:10
  2. Anadolu bulgur pilavi
    By CiiqOlatAa in forum Makarnalar-Pilavlar
    CEvaplar: 1
    Son Mesaj: 13-06-08, 19:19
  3. Hicaz Pilavi
    By 20kentli in forum Makarnalar-Pilavlar
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 17-03-08, 12:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Gönderme izinleri

  • Yeni Konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız.
  • Eklenti gönderemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleme izniniz yok.
  •