Facebook'ta kişisel bilgilerinizi korumak,değiştirmek ve profilinizin gizliliğini sağlamak çok kolay. Aşağıda gizlilik ile ilgili merak ettiğiniz hemen hemen tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.






1.Gizlilik ayarlarınızı görebilmek için ilk önce giriş yapın.
2.Ana sayfada en üst sağ köşede bulunan oka tıklayıp ''Ayarlar'' seçeneğine basın.
3.Açılan sayfanın solundan ''Gizlilik'' seçeneğine basın.


Burada karşımıza Paylaştıklarımı kimler görebilir? Benimle kimler iletişim kurabilir? Aramada beni kimler bulabilir? bölümleri çıkacaktır.


Paylaştıklarımı kimler görebilir?


Burada zaman tünelinde paylaştığın gönderilerinin kimler tarafından görülebileceğini belirlemiş olursun. Facebook bu ayarı hatırlar ve ileride paylaşacağın gönderilerin de bu hedef kitle ile paylaşılmasını sağlar. Bir gönderi için özel olarak bir hedef kitle seçmek istiyorsan bunu paylaşımda bulunduğun sırada değiştirebilirsin.
İkinci olarak hareketler dökümünü kullanarak beğendiğin gönderilerin, sayfaların, paylaştığın içeriklerin, kimlerle arkadaş olduğun, etiketlendiğin gönderiler vb. tüm hareketlerinin paylaşıldığı hedef kitleyi kontrol edebilir isteğine göre de değiştirebilir veya kaldırabilirsin.
Eğer hepsiyle tek tek uğraşmak istemiyorsan ve bütün gönderilerinin sadece kendi arkadaşların ile paylaşılmasını istiyorsan da tek bir tıkla eski gönderilerinin hepsini sınırlayabilirsin. Ama eğer fikrini değiştirirsen değiştirdiğin ayarı eski haline almak için özel bir tık yok.


Benimle kimler iletişim kurabilir?


Burada kimlerin bize arkadaşlık isteği gönderebileceğini ve mesaj atabileceğini belirliyoruz.
Arkadaşlık isteği gönderebilen kişileri ya herkes ya da arkadaşlarımın arkadaşları olarak seçebiliyoruz. Arkadaşlarımın arkadaşları olarak seçersek ortak bir arkadaşımızın bulunmadığı, yoldan geçen herhangi bir kişinin bize arkadaşlık isteği göndermesini önlemiş oluyoruz.
Mesaj kutumuzda ise çoğunlukla arkadaşlarımızın mesajlarını görmek istiyorsak Düzenle seçeneğinden Mutlak filtrelemeyi seçebiliriz. Temel filtreleme ve mutlak filtreleme arasındaki fark, temel'de gelen kutumuzda arkadaşlarımız ve tanıyor olabileceğimiz kişilerin (örn:arkadaşlarımızın arkadaşları) mesajlarını görürken mutlak filtrelemede çoğunlukla arkadaşlarımızın mesajlarını görürüz. Diğer kişilerin mesajları Diğer klasörümüze düşer ve bu mesajlardan bildirim almayız.


Aramada beni kimler bulabilir?

Burada ise kimlerin e-posta ve telefon numaramızı aratarak profilimizi bulabileceğini belirleriz.
Ayrıca Facebook dışındaki diğer arama motorlarının arama sonuçlarında zaman tünelimize bağlantı vermesini istemiyorsak;



1.Aramada beni kimler bulabilir? kısmında, Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun? seçeneğine tıklayın
2.Onay kutusunu kullanarak seçiminizi yapın.
NOT: Hayır'ı seçseniz bile, profilinizdeki bilgiler ve paylaştığınız bazı şeyler yine de arama motoru sonuçlarında görünebilir.


18 yaşından küçüksek Facebook bizim için bazı ilave önlemler alıyor. Örnek olarak iletişim bilgilerimizi, gittiğimiz okulu ve doğum günümüz gibi hassas bilgilerimizi herkese açık hedef kitlesiyle paylaşılmasını engelliyor.
Birisi tarafından bi gönderide etiketlendiğimizde onayımıza sunulmadan gözükmemesi için etiket onayı aracını kullanabiliriz. 18 yaşından küçüklerde bu özellik varsayılan olarak ayarlanmıştır.


Arkadaş listemi nasıl gizlerim?
1.Profilinizi açın ve Arkadaşlara tıklayın.
2.Sol üst köşede Arkadaşlık istekleri ve +Arkadaşlarını bul seçeneklerini göreceksiniz. Onun yanındaki kalem şeklindeki seçeneğe tıklayıp Gizliliği düzenle diyin.
3.Son olarak gizlemek için Sadece Ben seçeneğini işaretleyin.



Doğum günümü nasıl gizlerim?
1.Profilinizi açın ve kapak fotoğrafınızın altındaki Hakkındaya tıklayın.
2.Sol köşeden İletişim bilgileri ve temel bilgiler seçeneğine tıklayın.
3.Temel bilgiler bölümünde imlecinizi doğum gününüzün yanına getirince çıkan Düzenle seçeneğine tıklayın.
4.Sol kenardan sadece ben seçeneğine tıklayarak en son olarak değişiklikleri kaydedin.

Duvarımda başkalarının paylaşım yapmasını nasıl engellerim?
1.Yine sitenin en üst sağ köşesinde bulunan oka tıklayıp ayarlara girin.
2.Sol kenarda Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları seçeneğine tıklayın.
3.Zaman tünelime kimler bir şey ekleyebilir? bölümünden zaman tünelinde kimler paylaşımda bulunabilir? yazısının yanındaki Düzenle seçeneğine tıklayın.
4.Ayarı sadece ben yapın.