Sure: 30 dk.
Kac kisilik: 6


Malzemler:

1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz, kırmızı biber



Hazirlanisi:
  • Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun.
  • Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın.
  • Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın.
  • Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın.
  • Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın.
  • Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Karnabahar Çorbası yemek tarifleri