Sonuçlar 1 to 8 of 8

Konu: Kirmizi Mercimek Corbasi

  1. #1

    Default Kirmizi Mercimek Corbasi

    Sure: 30 dk.
    Kac kisilik: 8


    Malzemler:

    8 Su bardağı et suyu,
    2 Su bardağı kırmızı mercimek,
    2 Baş soğan,
    1,5 Çorba kaşığı sıvı yağ,
    3 çeyrek kahve fincanı un,
    1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber,
    Yeteri kadar tuz,
    2 Su bardağı su.



    Hazirlanisi:

    Tencereye 2 bardak su ile taşları,çöpleri ayıklanmış,iyice yıkanmış kırmızı mercimek konur.
    Orta ısıdaki bir ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Mercimeğin suyu çekilip de iyice yumuşamamışsa,biraz daha sıcak su katılarak kaynatılabilir.)
    Mercimek iyice yumuşayınca orta incelikteki bir süzgeçten tahta bir kaşıkla ezilerek geçirilir veya mikserle 5-10 dakika karıştırılır.(Mikserin parçalayıcı bıçağıyla)
    Bir başka tencereye yağla ince ince doğranmış soğan konur ve orta ısıdaki bir ateşte kavrulur.
    Soğan pembeleşince buna un katılır ve çabuk çabuk karıştırılarak 3 dakika da unla birlikte pişirilir.
    Sonra unla kavrulmuş soğanları elekten geçirerek veya mikserle karıştırarak püre durumuna getirilmiş mercimeklerle yeteri kadar tuz ve kırmızıbiber katılır.
    Ayrıca hazırlanacak et suyundan 8 bardak kattıktan sonra tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde örtülür.
    10 dakika sonra tadına bakılır.
    Tuzu,biberi yeterliyse servis kaselerine boşaltılır ve sofraya çıkarılır.

  2. #2

    Default

    ben et suyu katmiyorum cok da leziz oluyor
    tesekkurler sevdigim bir corbadir

  3. #3

    Default

    Alıntı Orijinal mesajı yazan :ELanur Mesajı Göster
    ben et suyu katmiyorum cok da leziz oluyor
    tesekkurler sevdigim bir corbadir
    annemde katmiOr aslinda ama boyle oluyomus aslinda :P

  4. #4

    Default

    yapin da içelim sicak sicak

  5. #5

    Default

    ewt yapan olsa :S acimmmm aaaaacc

  6. #6

    Default

    Bu saatte iyi gider. Acıktım baya. Bide limon sıkacaksın üstüne

  7. #7

    Default

    Yapılması en kolay yemek olduğu için öğrenci evlerinde tercih edilir Ama yendikten sonra odalara girilmesi yada bir arada uzun süre durulması tavsiye edilmez. Gaz sıkışması oluşabilir.

  8. #8

    Default

    puhaha
    tarif icin tesekkurler kiz

Similar Threads

  1. Mercimek Köftesi
    By LoSe AnGeL in forum Salatalar-Mezeler
    CEvaplar: 1
    Son Mesaj: 25-11-09, 20:37
  2. Bezelye Kremalı Mercimek Mücveri
    By CiiqOlatAa in forum Sebze Yemekleri
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 01-04-08, 18:15
  3. Koy Corbasi
    By CiiqOlatAa in forum Çorbalar
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 07-12-07, 15:53
  4. Hamurlu Yesil Mercimek Corbasi
    By CiiqOlatAa in forum Çorbalar
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 16-11-07, 16:48
  5. Mercimek İz Peşinde
    By YaGMuR_CiNi in forum Yemek Tarifleri
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 16-11-07, 11:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Gönderme izinleri

  • Yeni Konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız.
  • Eklenti gönderemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleme izniniz yok.
  •