Sure: 40 dk.
Kac kisilik: 4


Malzemeler:

2 Adet kuru soğan
4 Adet yerelması
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı süt
Kıtır ekmek parçaları
4 Su bardağı su
Tavuk bulyon
Tuz
Tereyağı



Hazirlanisi:

Yerelmalarını küp şeklinde doğrayın.
Soğanları küçük doğrayıp, ayçiçek yağında sararana dek kavurun.
Küp doğranmış yerelmelarını ekleyin.
4 Su bardağı su vetavuk bulyonu ilave edin.
Yerelmaları yumuşayana dek pişirin.
Yerelmaları iyice yumuşadığında sütü ekleyin.
1-2 taşım kaynatıp, ateşten alın.
Blendır yada tel süzgeçten geçirerek çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın.
Küp şeklinde kesilmiş ekmek parçalarını kırmızıbiber ve nane eklenmiş tereyağında kıtırlaşana dek kavurun.
Çorbanın üzerine koyup, kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.