Sure: 60 dk.
Kac kisilik: 4


Malzemler:

500 gr bezelye
2 Adet arpacık soğan
Yarım adet kereviz
50 gr dilimlenmiş pastırma
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 Adet küçük göbek salata
1 Çay fincanı krema
4 Su bardağı et suyu
3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
2 Dilim tost ekmeği
Tuz, tane kırmızıbiber



Hazirlanisi:
  • Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın.
  • Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin.
  • 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin.
  • Sık sık karıştırarak kavurun.
  • Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
  • Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın.
  • Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin.
  • Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın.
  • Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın.
  • Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.