Sonuçlar 1 to 3 of 3

Konu: Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya

  1. #1

    Default Adana Usulü Yoğurtlu Barbunya

    MALZEMESİ
    2 su bardağı haşlanmış barbunya
    500 gr. süzme yoğurt
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 adet kuru soğan
    2-3 diş sarmısak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    TARİF
    Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyup, hafif kızınca doğranmış kuru soğanı yağda sarartıyoruz. İçine salçayı ve haşlanmış barbunyaları ekliyoruz. Sonra 5-6 bardak sıcak su ilave edip, tuzunu da serpiştirip pişmeye bırakıyoruz. Barbunyalar pişip, suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.
    Öte yandan bir havanda sarmısağı dövüyoruz.
    Bir kasede yoğurtla dövülmüş sarmısağı karıştırıyoruz. Pişen barbunyayı bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirip, servise sunuyoruz.




    :deli2:

  2. #2
    hellin
    Guest

    Default

    Yalan atma kızım Adana'da böyle bi yemek yok

  3. #3

    Default

    yalan atmiyom okudugum yerde adana yaziyodu hatta gadinin ismi bilem vardi

Similar Threads

  1. Akdeniz usulü tavuk
    By LoSe AnGeL in forum Et Yemekleri
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 11-03-09, 00:55
  2. yoğurtlu makarna salatası
    By denizim in forum Salatalar-Mezeler
    CEvaplar: 3
    Son Mesaj: 15-06-08, 15:40
  3. Yoğurtlu Patlıcan Salatası
    By YaGMuR_CiNi in forum Salatalar-Mezeler
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 04-06-08, 03:07
  4. Barbunya
    By CiiqOlatAa in forum Sebze Yemekleri
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 01-04-08, 18:12
  5. Yoğurtlu Patlıcan Salatası
    By YaGMuR_CiNi in forum Salatalar-Mezeler
    CEvaplar: 0
    Son Mesaj: 19-03-08, 16:54

Tags for this Thread

Bookmarks

Gönderme izinleri

  • Yeni Konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız.
  • Eklenti gönderemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleme izniniz yok.
  •